Възприемаме днешното решение на Общинския съвет като обидно и насочено срещу свободната

...
Възприемаме днешното решение на Общинския съвет като обидно и насочено срещу свободната
Коментари Харесай

Обръщение на съветниците Венелин Ташев и Недялко Йорданов към жителите на община Несебър

Възприемаме днешното решение на Общинския съвет като обидно и насочено против свободната самодейност на локалните хора да се сдружават, написа в откритото писмо

Общинските съветници от ССД в Несебър Венелин Ташев и Недялко Йорданов изпратиха до редакцията на Флагман.бг послание към жителите на община Несебър. Повод стана днешното решение за излизането на Общината от Местната инициативна група с шеф Георги Манолов и основаването на нова МИГ с шеф Сотир Наумов.

Ето какво написа в отвореното им писмо:

Уважаеми съграждани,

Искаме да изразим възмущение от дейностите на Общинския съвет Несебър относно гласуването на докладната бележка, препоръчана и входирана от кмета Николай Димитров - за отдръпване на поддръжката на Община Несебър от Сдружение с нестопанска цел „ Местна инициативна група Несебър “.

Сдружението е записано отпреди повече от 10 години и с помощта на построен административен потенциал и способената си и упоритата работа до момента, завоюва възможноста да осъществя 9 000 000 лева под формата на европейски планове за бизнеса и нестопанския бранш на територията на нашата община, като сега има подписан контракт с Министерство на земеделието и храните и извършва европейски план за подготвителните действия. С този си акт кметът на Общината унищожава освен сдружението и извоюваната опция тези пари да се осъществят в интерес на локалната общественост, а и съзнателно прекъсва по средата осъществяването на план с европейско финансиране.

Възприемаме решението като извънредно обидно за жителите на община Несебър, ориентирано против свободната самодейност на локалните хора да се сдружават и да работят с цялостна отдаденост за публичното богатство.

Недопустимо е положителни начинания на нашите будни и предприемчиви съграждани да бъдат унищожавани в зародиш от общинското управление, поради страха от идващото ново.

Но макар съпротивата, деградивното държание и опити за всяване на страхове и подозрения, то, НОВОТО, настава необратимо. Ново, което ще даде опция на всички дружно да вървим напред. Защото и в Библията е казано, че божието царство е в индивида. Но не в един човек или дребна група хора, а във всички хора.

Само всички дружно притежаваме силата да сътворяваме богатства и да създадем живота си свободен и благополучен. Силата да живеем като почтени и съзидателни хора в обществото, да почитаме труда на другите, да способстваме и надграждаме с делата си.  

 Бог да пази община Несебър и нейните прелестни трудови хора.

Общински консултант:  Венелин Ташев

Общински консултант:  Недялко Ѝорданов

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР